Måleri inomhus

Inomhus finns det många ytor som är målade – trappa, lister, tak och mycket mer. Vi hjälper till med all typ av målning inomhus. Det kan vara takmålning, att måla furutrappa eller måla om väggar. Alla ytor inomhus som är omålade eller behöver målas om tar vi hand om.

Färgval inför målning inomhus

I tre generationer har vi utfört måleri med stor passion och noggrannhet. Vi utför all typ av inomhusmålning och kan hjälpa till med rådgivning då det kommer till kulörer, färgtyp och glans. Färg kan upplevas annorlunda när den väl kommer upp på väggen beroende på hur ljuset i rummet faller, därför är det alltid en bra idé att provmåla lite om du står och väljer mellan två eller fler färger för att se hur de blir hemma hos dig.

Beroende på vad som ska målas finns det  olika rekommendationer gällande glansgrad som finns i en graderad skala där 2 är helmatt och 90 högblank. Vi har lång erfarenhet inom området och hjälper dig med rätt val. I exempelvis vardagsrum är det vanligaste att måla väggar med glans 7 som gör det möjligt att fukta med en trasa och i kök glans 20 som tål rengöring och inte är känsligt för fukt.

I ett hem finns det många detaljer som är målade. Slitna lister är väldigt tråkigt, anlita för målning av lister och upptäck vilken stor skillnad det gör för helhetsintrycket. Behöver du hjälp med måleri inomhus finns vi på Smetanas Måleri här för att leverera ett fantastiskt resultat.

Vanliga frågor och svar om att måla inomhus

Vi erbjuder inomhusmålning för alla typer av utrymmen som vardagsrum, sovrum, kök, badrum och andra områden. Vi anpassar oss efter dina specifika önskemål och behov.

Innan vi kommer för att måla inomhus rekommenderar vi att du flyttar möbler från det område som ska målas och täcker eventuella föremål som inte kan flyttas.

Tiden för att slutföra inomhusmålning varierar beroende på projektets omfattning och komplexitet. När du får din offert ger vi dig även en uppskattning av hur lång tid måleriprojektet beräknas att ta, och vi uppdaterar dig hela tiden om framstegen under arbetets gång.

För att få ett fint slutresultat ska du alltid måla två gånger. Ofta ser det fint ut redan efter första målningen, men för bästa möjliga resultat bör du grunda med ett lager grundfärg och sedan måla två gånger med täckfärgen.

När du ska måla inomhus är det bra att ha rätt utrustning och material för att säkerställa ett smidigt och professionellt resultat. Här är en grundläggande lista över vad som kan vara bra att ha hemma när man ska måla inomhus:

  • Målarfärg: Välj färgen som passar bäst för ditt projekt och se till att du har tillräckligt med färg för att täcka det önskade området.
  • Penslar och rullar: Använd olika typer av penslar och rullar beroende på ytan och projektets omfattning. Små penslar är bra för detaljarbete, medan stora rullar är effektiva för större ytor.
  • Målarplatser och dropplakan: Skydda golv och möbler med målarplatser och dropplakan för att förhindra färgstänk och spill.
  • Maskeringstejp: Använd maskeringstejp för att skydda områden som du inte vill måla, såsom lister, fönster eller dörrkarmar.
  • Spackel och spackelspade: Använd spackel för att täta små hål, sprickor och ojämnheter på väggar och tak innan du målar.
  • Sandpapper: Använd sandpapper för att jämna ut ytor och skapa en jämn bas för målningen.
  • Målningskläder och skor: Använd kläder och skor som du är bekväm med och som du inte har något emot att bli lite smutsiga.
  • Målarstegar eller ställningar: För att nå högre områden eller när du behöver arbeta över huvudhöjd.

Vi erbjuder garantier för vårt arbete, och om du upplever några problem efter avslutat projekt fixar vi självklart till det. Vi strävar alltid efter att du som kund ska bli så nöjd som möjligt.

För att få hjälp med att måla inomhus är du varmt välkommen att kontakta oss på 070-631 55 26 eller info@smetanasmaleri.se. Vi ser framemot att få hjälpa dig med måleri i Umeå!

Måla inomhus med roller på vägg.

Grå väggfärg inomhus.

Blå målarfärg för att måla inomhus.