Måleri utomhus

Låt inte färgen flagna på ytor utomhus, måla i tid så att det ser välvårdat och snyggt ut samtidigt som färgen fortsätter att skydda huset. Färg hjälper till att minska risken för väta och svamp vilket du vill undvika. Smetanas Måleri utför all typ av målning utomhus – vi målar tak, fasad, husgrund, dörrar i Umeå med omnejd.

Det spelar inte någon roll om det är helt omålade ytor sedan tidigare eller målat med gammal färg som först behöver skrapas bort, vi hjälper dig hela vägen med stor nogrannhet och passion och ser till att färgen både skyddar samtidigt som det blir vackert för ögat att beskåda. Vi hjälper dig med all typ av målning utomhus under sommarhalvåret när vädret tillåter.

Vi målar alla typer av ytor utomhus

Är taket helt och fyller sin funktion men börjar slitas kan vi måla trä- och plåttak. Då kommer taket att se ut att vara nytt igen under många år. Vi målar all typ av fasad som tegel- och träfasad, du bestämmer vilken kulör du önskar och vi utför arbetet. Att måla husgrunden är viktigt då den utsätt för mycket fukt, en bra och skyddad husgrund är viktigt för att bibehålla ett bra skick på huset.

Målning av tak, fasad och staket i Umeå

Runt om på huset och i trädgården finns det detaljer som staket, fönsterkarmar och ytterdörrar att måla som påverkar helhetsintrycket väldigt mycket. Vad kostnaden för fasadmålning och all annan typ av målning hamnar på beror på flera olika faktorer.

Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert för måleritjänster utomhus till dig.

Vanliga frågor och svar om att måla utomhus

Vi erbjuder utomhusmålning för olika typer av ytor som fasader, trädgårdsstaket, dörrar, fönster och andra utomhusområden. Kontakta oss så kan vi diskutera dina önskemål och behov!

Innan målningen påbörjas utomhus rekommenderar vi att du flyttar utemöbler och täcker föremål som inte kan flyttas för att minimera risken för eventuella skador och liknande.

Vi använder högkvalitativa och väderbeständiga färger som är speciellt utformade för att tåla utomhusmiljöer. Dessa färger ger långvarigt skydd och bevarar utseendet på dina utomhusområden lång tid framöver.

Hur länge resultatet av en utomhusmålning varar beror på olika faktorer som väderförhållanden och underhåll. Vi använder däremot högkvalitativa material för att säkerställa långvarigt skydd och bevara utseendet lång tid framåt för dina utomhusytor.

Om fasaden aldrig tidigare har målats rekommenderar vi att alla ytor som ska täckmålas även grundmålas innan. Genom att grundmåla ytan innan målning fäster täckfärgen bättre samtidigt som underlaget blir vattenavvisande, vilket minskar risken för fuktskador.

För att få hjälp med att måla utomhus i Umeå är du varmt välkommen att kontakta oss på 070-631 55 26 eller info@smetanasmaleri.se. Vi ser framemot att få hjälpa dig med måleri i Umeå!

Grönmålad fasad utomhus.

Utomhusmålning med svartmålad färg på fasaden.

Måla utomhus med rödfärgad fasad på villa.