Microcement kök

Microcement passar utmärkt i köket och är både praktiskt och ger ett stilren uttryck. Materialet är mycket slitstarkt och helt vattenresistent efter försegling. Detta gör att ytorna skyddas mot fläckar och är lätta att hålla rena – perfekt för köket.

Det passar utmärkt om du ska bygga ett helt nytt kök men också för att fräscha upp ditt gamla kök. Microcement kök kan nämligen appliceras direkt på ett befintligt material och bygger endast 2-3 mm högt. Det är också mycket slitstarkt och vattenresistent efter rätt försegling vilket gör det perfekt till köket. Det går även att använda Microcement på olika områden av köket. Allt från golvet och väggarna till bänkskivan och köksön. Allt efter dina speciella önskemål. Kika in på vår inspirationssida för att se hur våra andra kunder har använt sig av microcement i köket.

Användningsområden

Microcement är ett perfekt materialval både vid uppbyggnad av nytt kök och för att fräscha upp det befintliga köket. När materialet applicerats bygger det inte mer än 2-4 mm och ger en helt skarvlös yta. Eftersom ytan inte bygger mer än ett par millimeter behöver man heller inte justera lister, foder eller dörrar.

Microcement bänkskiva

Microcement är ett populärt val av material på bänkskivor eftersom det är praktiskt och ger ett modernt och exklusivt utseende.

Det finns många anledningar till att välja microcement på bänkskivan: 

  • Hållbarhet: Microcement är ett mycket hållbart material som är resistent mot fläckar, repor och vattenskador. Det är också resistent mot värme, vilket gör det till ett bra val att använda runt spisar och handfat.
  • Anpassning: Microcement kan appliceras i tunna skikt vilket gör att det kan formas  för att passa den ytan och de dimensionerna din bänkskiva har. Det finns en uppsjö av färger och strukturer som gör att du garanterat hittar ett utseendet som passar din stil.
  • Underhåll: Microcementbänkskivor är lätta att underhålla, de kräver bara regelbunden rengöring med en milt rengöringsmedel och vatten.
  • Kostnad: Microcementbänkskivor kan vara dyrare än andra typer av bänkskivor som exempelvis laminat och massivt trä. Men hållbarheten och de unika resultatet kan motivera investeringen.
  • Miljöpåverkan: Microcement tillverkas av cement som är en naturlig och förnybar resurs. Produktionen av cement har dock en betydande miljöpåverkan på grund av den energi och de resurser som krävs för tillverkningsprocessen. Välj en lokal producent av microcement för att minska miljöpåverkan.

Microcement köksbänk

Microcement passar också bra för köksbänk och köksön. Materialet har samma egenskaper och fördelar som för bänkskivor.

När det kommer till användningsområden för microcement i köket är det bara fantasin som sätter begränsningarna.

Färg och struktur

De flesta återförsäljare har en uppsjö av färger och finish. Läs mer om färger här.

Vanliga frågor och svar om microcement kök

Vad kostar Microcement bänkskiva?

Det är omöjligt att lämna ett pris utan att veta förutsättningar som ytans storlek och komplexitet. Olika produkter och färger kan också variera i pris. Uppskattningsvis ligger kostnaden på ca 1.600kr/m2 med ROT-avdrag. Du är välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.