Microcement kök

Att välja microcement i kök är ett smart val när du renoverar ditt kök. Materialet kombinerar både praktiskt användande med stilren estetik. Microcement är dessutom inte bara ett slitstarkt material, det är också helt vattenresistent efter försegling, vilket innebär att dina köksytor skyddas mot fläckar och är enkla att rengöra. En perfekt lösning för köket där spill och stänk är en del av vardagen. Vill du applicera microcement i kök i Umeå? Vi på Smetanas Måleri hjälper dig! 

Mångsidigt material

Microcement är ett mångsidigt material och kan användas för att skapa ett helt nytt kök eller för att förnya det befintliga. Dess förmåga att appliceras direkt över befintliga ytor gör det till ett smidigt alternativ med minimalt byggande. Med en minimal bygghöjd på endast 2–4 mm skapar microcement en sömlös yta utan behov av att justera lister, foder eller dörrar. Detta ger en känsla av kontinuitet och rymd, samtidigt som det ger köket en elegant och modern finish. Tack vare materialets slitstyrka och vattenresistens är det idealiskt för alla delar av köket, från golv och väggar till bänkskivor och köksöar. 

Användningsområden för microcement kök

Microcement är inte bara ett praktiskt och hållbart val för bänkskivor och golv i köket. Materialets flexibilitet och mångsidighet gör det också perfekt för att skapa enhetliga ytor och detaljer i hela köksdesignen. Från väggar och köksöar till snygga unika detaljer. Microcement kan med andra ord användas för att skapa en enhetlig och modern atmosfär i ditt kök på många olika sätt, och är det perfekta valet för både nybyggnation och renovering av kök. Med microcement kan du skapa ett kök som inte bara är estetiskt tilltalande, utan också praktiskt och hållbart för daglig användning.

Microcement bänkskiva – Hållbara och anpassningsbara

Microcement är särskilt populärt för bänkskivor tack vare hållbarheten och det moderna utseendet. Dess egenskaper inkluderar:

 • Hållbarhet: Microcement är motståndskraftigt mot fläckar, repor och vattenskador samt värmetåligt, vilket gör det idealiskt runt spisar och handfat.
 • Anpassning: Den tunna appliceringen av microcement gör det möjligt att anpassa det till olika ytor och dimensioner. Med ett brett utbud av färger och strukturer kan du säkerställa att din bänkskiva matchar din personliga stil.
 • Underhåll: Microcementbänkskivor är lätta att underhålla med regelbunden rengöring med milt rengöringsmedel och vatten.
 • Kostnad: Även om microcementbänkskivor kan vara något dyrare än andra alternativ, såsom laminat och massivt trä, så motiveras investeringen av dess hållbarhet och unika resultat.
 • Miljövänlighet: Genom att välja en lokal producent av microcement kan du minska miljöpåverkan, eftersom materialet tillverkas av cement, en naturlig och förnybar resurs.

Kreativa möjligheter med microcement i kök

Endast fantasin sätter gränser för hur microcement kan användas i köket. Genom att applicera microcement på bänkskivor och köksöar till väggar och golv, kan du skapa en enhetlig och stilfull atmosfär som passar din unika vision och dina behov. Dessutom kan microcement användas för att skulptera och forma specialdetaljer som skåpsluckor, hyllor eller dekorativa inslag, vilket ger en personlig touch till ditt kök. Med microcement är det möjligt att skapa en sammanhängande design som smälter samman harmoniskt, oavsett om du föredrar en modern minimalistisk stil eller en mer traditionell och rustik atmosfär.

Fördelar med materialet

När det handlar om att välja rätt material för din köksrenovering finns det många fördelar med att välja microcement. Här är några av fördelarna med att välja detta material för ditt kök:

 • Hållbarhet: Microcement är ett mycket hållbart material som är motståndskraftigt mot slitage, repor och kemikalier. Det är perfekt för en köksmiljö där daglig användning kan vara krävande.
 • Vattenresistens: Efter försegling blir microcement vattenresistent, vilket gör det idealiskt för användning runt diskbänkar, spisar och andra områden som är benägna att bli utsatta för spill och fukt.
 •  Enkel rengöring: Ytor av microcement är lätta att rengöra med vanliga rengöringsprodukter och vatten. De jämna applicerade ytorna minskar dessutom risken för smutsansamlingar och underlättar underhållet.
 • Estetisk flexibilitet: Microcement kan appliceras på olika ytor och kan formas efter dina önskemål. Det finns ett brett utbud av färger och finishalternativ, vilket ger dig möjlighet att skapa ett kök som passar din personliga stil och estetik.
 •  Snabb installation: Jämfört med traditionella renoveringsmetoder kan installationen av microcement vara snabbare och mindre invasiv, vilket minskar störningar och nedtid i ditt kök under renoveringsprocessen.
 • Sömlösa ytor: Microcement ger möjlighet till att skapa sömlösa ytor utan fogar, vilket inte bara ger en modern och stilren look utan också minimerar risken för smutsansamlingar och mögelbildning.

Färger och finish

Precis som på andra ytor finns det ett brett urval av färger att välja mellan för ditt microcement kök och de flesta återförsäljare har en uppsjö av färger och finish. Grå nyanser förblir populära, men varma, sandfärgade toner blir alltmer eftertraktade för bänkskivor, stänkskydd och golv i köket. Utforska det breda utbudet av färger och finish för att hitta det perfekta utseendet för ditt kök. Vare sig du föredrar en mjuk neutral palett eller en djärvare färgsättning, finns det alternativ som passar just din stil och smak.

Varför välja Smetanas Måleri för microcement i kök?

När det kommer till att välja rätt partner för ditt microcementprojekt i köket finns det flera avgörande faktorer att beakta. Här är några anledningar till varför vi på Smetanas Måleri är det perfekta valet för att förverkliga din vision:

 •  Expertis och erfarenhet: Med många års erfarenhet och en gedigen kunskap inom microcement är vi väl rustade för att leverera bästa möjliga resultat för ditt kök. Vår expertis sträcker sig över alla aspekter av microcementinstallationer, vilket garanterar att du får en lösning som både är hållbar och estetiskt tilltalande.
 • Personlig service: Vi förstår att varje köksprojekt är unikt och vi tar oss tid att lyssna på dina behov och önskemål. Vår personliga service innebär att vi skräddarsyr varje steg av processen. Detta för att säkerställa att dina förväntningar överträffas och att din vision för ditt kök förverkligas till fullo.
 •  Kvalitetsmaterial: Vi kompromissar aldrig när det gäller kvalitet. Vi använder endast de bästa materialen och produkterna för våra microcementinstallationer för att garantera långvarig hållbarhet och skönhet i ditt kök.
 • Professionellt team: Vårt team består av skickliga och erfarna hantverkare som är dedikerade till att leverera enastående resultat varje gång. Med deras expertis och noggrannhet kan du lita på att ditt köksprojekt utförs med precision och omsorg.
 •  Kundnöjdhet: Din tillfredsställelse är vår främsta prioritet. Vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar och att leverera enastående service och resultat som du kommer att vara nöjd med. Med oss vid din sida kan du vara säker på att ditt köksprojekt kommer bli en framgång och att du kan njuta av ett vackert, funktionellt kök under många år framöver.

Vill du applicera microcement i kök?

Vi erbjuder professionella och pålitliga lösningar för alla dina microcementbehov. Tveka inte att kontakta oss idag för att utforska hur microcement kan förvandla ditt kök till en modern och funktionell plats. Med vår erfarenhet och expertis kan vi hjälpa dig att skapa ett kök som inte bara är stilfullt utan också praktiskt och hållbart. Smetanas Måleri – din pålitliga partner för applicering av microcement i kök i Umeå!

Vanliga frågor och svar om microcement kök

Ja, microcement är en utmärkt lösning för köksytor tack vare hållbarheten, vattentåligheten och mångsidigheten.

Det är omöjligt att lämna ett pris utan att veta förutsättningar som ytans storlek och komplexitet. Olika produkter och färger kan också variera i pris. Uppskattningsvis ligger kostnaden på ca 1.600kr/m2 med ROT-avdrag. Du är välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Absolut, microcement kan användas på både golv och väggar i köket för att skapa en enhetlig och lättstädad yta.

Ja, microcement är motståndskraftigt mot fläckar och är lätt att rengöra från mat- och dryckesfläckar. Snabb rengöring av fläckarna rekommenderas dock för bästa resultat.

Absolut, microcement kan appliceras runt köksöar och diskbänkar för att skapa en sömlös och attraktiv yta.

Ja, microcement finns i olika färger och finish för att passa olika köksstilar och designpreferenser.

Tiden varierar beroende på ytan och projektets omfattning. Kontakta gärna oss för en personlig tidsuppskattning baserat på ditt specifika köksprojekt.

Mindre skador kan ofta repareras genom att applicera mer microcement. För större skador rekommenderas professionell hjälp.

Ja, ytan bör vara ren, torr och fri från fett eller andra föroreningar. Nödvändiga förberedelser kan även variera beroende på det befintliga materialet.

För att applicera microcement i kök i Umeå är du varmt välkommen att kontakta oss på 070-631 55 26 eller info@smetanasmaleri.se. Vi ser framemot att få hjälpa dig med microcement i Umeå!