Microcement

Microcement kallas även microbetong eller designcement, och kan läggas på olika typer av underlag. Det passar att lägga på golv, väggar och tak samt bänkskivor. Ska det läggas i våtutrymmen är det viktigt att ett godkänt tätskikt ligger i botten.

Flexibelt material med stort urval av färger

Ytan får ett exklusivt utseende och det finns ett stort urval av färger. Det går att få en slät yta eller en grövre, med struktur, beroende på vilket material och färg man väljer.

Eftersom ytan är utan skarvar är den lätt att rengöra och kan läggas direkt på befintliga underlag exempelvis kakel och klinkers. Microcement läggs i ett tunt lager och bygger endast 2-4 mm på höjden, vilket gör att den inte påverkar lister eller dörrkarmar i någon större utsträckning.

Perfekt för renovering i badrum

En badrumsrenovering med Microcement kräver oftast ett mindre ingrepp än att bila bort kakel och klinkers, vilket gör att renoveringstiden blir kortare.

Rotavdrag
Kontakta oss

Experter på microcement i Umeå

Materialet kräver dock att det genomförs av en utbildad hantverkare. Vi på Smetanas Måleri & Design har genomgått utbildning och har de kunskaper som krävs för att genomför arbetet.

Ta gärna del av våra inspirationsbilder och kontakta oss för mer info eller offertförfrågan.

Olika material för microcement

 • Microbase används som basprodukt och där ligger styrkan i materialet. Den finns i kornstorlekarna 0,4-0,6 mm och med en grövre bas får man ett hårdare golv med rustikare finish.
 • Microdeck kan användas på golv, vägg, bänkskiva och ger en mycket slitstark betongyta. Den rekommenderas främst till golvytor och där blir ytan blir slät med med en medium struktur.
 • Microfino är i första hand en vägg produkt men kan även användas på golv.  Den är gjord på fin cement och läggs mycket tunt vilket göra att ytan blir helt slät utan några porer. Man får också ett något livligare mönster än med microdeck.
 • Microstone passar bäst för utomhusbruk, på grund av den grövre cementen får den ett putsliknande utseende med en exklusiv look. Genom de olika ytbehandlingarna och färgerna får man ett unikt utseende. De grövre kornen ger den även bra halkskydd.
 • Aquaciment används i bastu, pooler, dammar och liknande eftersom det har motståndskraft mot salter och klor i vattnet.

Nio fördelar med microcement

 1. Microcement är ett väldigt flexibelt material jämfört med betong och har bra tålighet mot stötar, repor och kemikalier.
 2. Vanligtvis behöver man inte justera dörrar och trösklar eftersom tjockleken vid appliceringen är så pass liten.
 3. Vid slipning av betonggolv kan inte färgen justeras i efterhand, men detta är möjligt på microcementgolv.
 4. Microcement kan användas på flera olika underlag, samt både inomhus och utomhus.
 5. Det finns ett lockande utbud av färger och texturer.
 6. Antihalkyta går att ordna tack vare de många olika materialen.
 7. Man kan med fördel använda microcement i badrum. Då appliceras den direkt på nuvarande ytskikt.
 8. Ytorna blir unika i struktur, färg och mönster – ingen yta blir den andra lik.
 9. Det är lätt att hålla ytorna fria från smuts och bakterier. Rengöring sker med endast vatten och PH-neutrala rengöringsmedel.