Microcement Umeå

Högkvalitativ microcement i Umeå

Letar du efter en pålitlig och erfaren firma som specialiserar sig på att applicera microcement i Umeå? Då har du kommit rätt! Vi på Smetanas Måleri erbjuder högkvalitativ och professionell applicering av microcement i Umeå för att möta dina behov och din personliga stil. Oavsett om du vill förnya ditt badrum, golv eller kök, har våra erfarna målare och specialister en bred expertis och kunskap av applicering av microcement. Med vårt fokus på kundnöjdhet och skicklighet är vi din pålitliga partner för microcement i Umeå.

Användningsområden för microcement

Microcement har många användningsområden och är ett extremt mångsidigt material som kan appliceras på olika ytor som gjutjärn, betong, trä, gipsskivor och keramiska kakelplattor för att förnya och förbättra olika områden i ditt hem.

 • Microcement golv: Hållbart och lätt att underhålla
  Microcement kan användas som en beläggning på golv och kan skapa en modern och minimalistisk yta i hemmet. Det ger en hållbar yta som är flexibel och sprickfri. Den lätta rengöringen med dammsugning och moppning gör det perfekt för skarvlösa och moderna utrymmen.
 • Microcement vägg: Mångsidighet och enkel applicering
  Microcement kan användas som ett ytskikt på väggar inomhus. Det har samma fördelar som vid applicering på golv: hållbart, lätt att rengöra, mångsidig och relativ enkel applicering. Appliceringen skapar en enhetlig, modern yta.
 • Microcement tak: Enkel rengöring och hållbarhet
  Microcement är lämpligt för takytor inomhus och delar samma fördelar som det har när det används på golv och väggar: det är hållbart, lätt att rengöra, mångsidigt och relativt enkelt att applicera.

Skapa skräddarsydda ytor med vårt sortiment

Utforska vårt sortiment av microcement för att skapa eleganta och funktionella ytor. Anpassa utseendet och välj bland ett stort standardutbud av färger och finishes som supermatt, matt, satin eller blank för att skräddarsy ditt resultat.

Microcement i badrum.

Microcement på väggar.

Microcement på bänkskiva.

Vad finns det för färger att välja mellan?

De flesta leverantörer har ett stort standardutbud av färger på microcement. Dessa inkluderar vanligtvis svart, vitt, beige och olika grå nyanser. Ytans textur kan sedan justeras genom slipning för att uppnå en finare eller grövre yta. Microcement är ett poröst material vilket innebär att porerna måste tätas för att skydda materialet mot smuts och fläckar. För att täta microcement använder man en sealer (tätskikt), som kan fås i olika finishes. Vanligtvis finns det fyra olika finishes att välja mellan, och resultatet påverkas av både färgen och strukturen på det valda materialet.

Finishes att välja mellan

 • Supermatt: (Glans 5)
  Matt finish med mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt.
 • Matt: (Glans 7)
  En matt finish som ger ett mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt.
 • Satin: (Glans 40)
  Satin är ett mellanting av matt och blank.
 • Blank: (Glans 70)
  Förstärker färgen med sin glans. Finishen passar bra för metallicfärger.

Fördelar med microcement

Microcement är ett mångsidigt och hållbart material som har många fördelar. Bland annat:

 • Hållbarhet och långvarighet:
  Microcement är ett material som är utformat för att stå emot vardagens påfrestningar och bibehålla sin struktur och estetik över långa perioder.
 • Flexibilitet och tålighet:
  Microcement erbjuder flexibilitet och tålighet mot stötar, repor och kemikalier, vilket gör det idealiskt för områden med hög användning.
 • Minimal påverkan på strukturer:
  Vid applicering har microcement minimal påverkan på dörrar och trösklar, vilket gör det till en bekväm och smidig lösning för renoveringsprojekt.
 • Anpassbar färg och finish:
  Justerbar färg vid efterbehandling ger möjlighet att skapa unika utseenden jämfört med traditionella betonggolv.
 • Mångsidig användning:
  Microcement är användbart både inomhus och utomhus och kan skapa enhetliga ytor i olika miljöer.
 • Stort urval av färger och texturer:
  Ett brett spektrum av färger och texturer låter dig anpassa ytan efter din personliga smak och inredningsstil.
 • Antihalkyta:
  Det finns möjlighet att skapa en antihalkyta genom att använda olika material, vilket är viktigt för områden med ökad risk för halka.
 • Unika ytor i struktur, färg och mönster:
  Microcement ger möjlighet att skapa unika ytor med olika strukturer, färger och mönster för att passa olika estetiska preferenser.

Microcement i dusch.

Microcement på köksö.

Vad kostar microcement i Umeå?

Priset på microcement varierar beroende på faktorer såsom ytan som ska beläggas, dess komplexitet och typen av microcement. Vid en renovering har du även möjlighet att dra nytta av ROT-avdraget vilket innebär en 30% reduktion av arbetskostnaden, vilket gör det ekonomiskt fördelaktigt att investera i microcement för att förnya dina ytor. För att ge dig en tydligare prisuppfattning för din specifika situation är du varmt välkommen att kontakta oss för rådgivning och en kostnadsfri offert eller läsa mer om ROT-avdraget.

Professionell applicering av microcement i Umeå av erfarna hantverkare

För att säkerställa bästa resultat och hållbarhet är det viktigt att välja erfarna och utbildade hantverkare. På Smetanas Måleri & Design har vi kunniga hantverkare med rätt kompetens och utbildning som är specialiserade på professionell applicering av microcement på olika ytor. Vi förstår vikten av precision och noggrannhet i varje steg av processen, vilket resulterar i en jämn och elegant yta varje gång när du anlitar oss på Smetanas Måleri för microcement i Umeå.

Vill du applicera microcement i Umeå?

Tveka inte att kontakta oss! Våra erfarna och professionella hantverkare hjälper dig att applicera microcement för att skapa en perfekt och långvarig yta i ditt hem eller företag som imponerar visuellt. Vi ser fram emot att vara din pålitliga partner för microcement i Umeå!

Vanliga frågor och svar om microcement i Umeå

Microcement, även känt som microbetong och designcement, är en polymerbaserad blandning av cement och tillsatser. Genom att blanda cement, vatten och additiv skapas en tjock, slät och glansig yta beroende på önskad finish som passar perfekt för olika ändamål, både inomhus och utomhus. Microcement är ett vattentätt material som är tåligt mot slitage, vilket gör att det lämpar sig bra i våtutrymmen som badrum och dusch. Det är ett utmärkt val för dig som söker en hållbar och långvarig beläggning för att förbättra utseendet och funktionaliteten i dina utrymmen. Populariteten beror på hållbarheten, mångsidigheten och de estetiska fördelarna som microcement ger

Ja, det är möjligt att lägga microcement själv, men det är en relativt svår process som kräver noggrannhet och tålamod. Vi rekommenderar däremot alltid att anlita en hantverkare som kan hjälpa dig att utföra arbetet för att säkerställa att det blir gjort på rätt sätt.

Ja, microcement är en vattentät ytbeläggning som ofta används i våtutrymmen som badrum och duschar. Det är ett slags cementbaserat material som kan appliceras på olika typer av ytor, inklusive betong, trä och gipsskivor. När materialet är lagt behandlas det med en sealer. Efter att ytan har torkat ordentligt bildar det en slät, glansig eller matt yta (beroende på finish) som är vattentät och tålig mot slitage.

Det går att sätta microcement på en plastmatta. Det är däremot viktigt att säkerställa att plastmattan är ordentligt förberedd och rengjord. Du kan också behöva använda en specialprimer för att få microcement att fästa ordentligt på plastmattan. Vi rekommenderar alltid att anlita en professionell hantverkare för att utföra arbetet på ett korrekt sätt.

Tjockleken på ett lager microcement kan variera beroende på hur du ska använda ytan och vilka krav du har på den. Vanligtvis läggs microcement i ett lager på 2-5 mm men det kan också läggas i tjockare lager om så önskas.

Det finns många olika märken och produkter av microcement på marknaden. Det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst för just dina behov och därför är det viktigt att undersöka olika produkter noga och jämföra dem. Viktiga faktorer att ta hänsyn till är kvalitet och användningsområde. Rådfråga alltid en expert om du är osäker.

Det går inte att ge ett exakt pris per kvadratmeter för microcement eftersom det kan variera beroende på många olika faktorer. Faktorer som påverkar priset är ytans storlek och komplexitet, läggningsmetod samt tillbehör och utrustning. Kontakta gärna oss för en kostnadsfri offert.

Microcement är en hållbar beläggning som kan hålla i många år om den behandlas rätt. Det finns en mängd olika faktorer som kan påverka hållbarheten – hur den appliceras, underhåll och belastning. För bästa förutsättningar ska microcement appliceras av professionella hantverkare.

Tiden det tar att lägga microcement beror på storleken på ytan och komplexiteten i installationen. Generellt sett tar arbetet några dagar.

Här är några steg som ingår i processen:

 • Förberedelse av ytan: Rengöring och ta bort eventuella ojämnheter. Slipa ytan, spackla och slipa den igen för att få den jämn och slät.
 • Applicering av baslager: Applicera baslager av microcement. Detta kan göras med en spatula eller en trowel beroende på ytan och den önskade finishen.
 • Polering och slipning: När baslaget har torkat är det dags att polera och slipa ytan för att få den jämn och glansig. Detta görs med en slipmaskin och olika slipkorn beroende på den önskade finishen.
 • Torktid: När ytan är polerad och slipad måste den torka ordentligt innan den kan användas. Torktiden kan variera beroende på luftfuktigheten och temperaturen. Ofta tar det några dagar innan ytan är helt torr.

Microcement är ett mycket flexibelt material, därav spricker det inte. Det finns ett oändligt antal färg- och strukturalternativ, och materialet gulnar inte över tid. Med en tunnhet på 2-3 mm påverkar det inte befintliga konstruktionselement som dörrar och lister. Dessutom har det god motståndskraft mot stötar, repor och kemikalier.

Microcement kan appliceras på en mängd olika ytor som betong, trä, kakel och gips. Det är en mångsidig och estetisk tilltalande lösning för golv, väggar och andra ytor. Det skapar en modern och minimalistisk atmosfär och ger dig möjlighet att omvandla ytor på ett sätt som passar din personliga stil och dina designpreferenser. Det är särskilt populärt att använda microcement i områden med hög fuktighet och frekvent användning såsom badrum och kök. Microcementets vattentäta egenskaper och motståndskraft mot slitage gör det till ett utmärkt val för dessa utrymmen, där det inte bara tillför ett modernt utseende utan också möter praktiska krav. Utforska de olika användningsområdena och låt detta mångsidiga material bli en nyckelkomponent i din renovering.

Ja, för bästa resultat krävs en noggrann förberedelse av ytan. Ytan bör vara ren, torr och fri från oljor eller andra föroreningar.

Ja. Microcement finns i flera olika färger och finish och går att anpassa efter dina specifika önskemål och behov.

Ja, microcement är vattentåligt och lämpligt för användning i våta utrymmen och passar perfekt i både kök och badrum. Den sömlösa ytan gör det lätt att underhålla och rengöra.

Kostnaden varierar beroende på ytan, storleken och komplexiteten av projektet. För en exakt prisuppskattning är du varmt välkommen att kontakta oss för en personlig offert.

När du anlitar oss på Smetanas Måleri kan du förvänta dig professionellt utfört arbete med högkvalitativa resultat varje gång. Förutom vårt engagemang för kvalitet och professionalism har vi också en hög ranking på REKO från våra kunder där de ger oss recensioner av utfört arbete. Detta bekräftar vårt åtagande för en hög standard av service, kundnöjdhet och utfört arbete. Anlita oss för applicering av microcement i Umeå!

För att applicera microcement i Umeå är du varmt välkommen att kontakta oss på 070-631 55 26 eller info@smetanasmaleri.se. Vi ser framemot att få hjälpa dig med microcement i Umeå!