Microcement badrum

Microcement i badrum ger en exklusiv och unik betongyta. Resultatet blir en enhetlig och foglös yta som är lätt att rengöra.

Microcement passar utmärkt för renovering i badrum. Microcement kan användas både i hela och delar av badrummet såsom väggar, dusch, golv och tak. Materialet appliceras direkt på det nuvarande ytskiktet.

Till skillnad från andra material kräver microcement oftast ett mindre ingrepp då nuvarande ytskikt inte behöver plockas bort och leder till att renoveringstiden förkortas. Dessutom bygger materialet inte mer än 2-4 mm vilket inte påverkar dörrar, foder och lister.

Microcement badrum godkänt

Vid användning i våtutrymmen är det viktigt att det finns ett godkänt tätskikt i botten. Eftersom man inte behöver riva ner plastmattan eller bila bort befintligt kakel eller klinkers påverkas inte tätskiktet. Materialet appliceras direkt på nuvarande ytskikt och förseglas med en sealer som är vattentät och skyddar materialet mot smuts och fläckar.

Microcement är ett ytskikt precis som plastmatta och kakel och är därmed godkänt att använda i badrum och andra våtutrymmen.

Fördelar med Microcement i badrum

  • Microcement appliceras direkt på kakel, klinkers, plastmatta m fl. underlag.
  • Mer ekonomiskt och mer miljövänligt eftersom ett badrum i bra skick inte behöver rivas ut.
  • Kortare renoveringstid i jämförelse med att riva ut badrummet och bygga upp det från grunden.
  • Foglösa ytor.
  • Bra styrka mot stötar, repor och kemikalier.
  • Vattenresistent efter försegling.
  • Lätt att rengöra med endast vatten och PH-neutralt rengöringsmedel.
  • Unika badrum i betongutseende –  ingen yta blir den andra lik.

Användningsområden

Microcement kan användas i hela badrummet. Det är vanligt att applicera microcement i duschen, på väggar och golvet – men materialet passar också i taket samt att klä handfatet och badkaret i. Det är faktiskt bara fantasin som sätter begränsningarna.

Microcement i badrum.
Microcement på duschväggar i badrum.
Microcement på duschvägg.

Vanliga frågor och svar om microcement i badrum

Det är godkänt att använda microcement i badrum. Microcement ska betraktas som en ytskiktsprodukt som antingen kan appliceras direkt på ett befintligt ytskikt eller direkt på ett tätskikt och är utmärkt för användning i badrum. Den vattentåliga och sömlösa ytan gör det perfekt för fuktiga miljöer.

Ja, microcement kan användas i duschen. Det är en populär ytbeläggning för användning i duschar och andra våtutrymmen eftersom det är vattentätt och tåligt mot slitage. När microcementen torkat ordentligt bildar det en slät, glansig yta som är lätt att rengöra och som kan motstå fukt och vatten.

Generellt sett är microcement ett billigare alternativ jämfört med kakel men det går inte att ge ett exakt svar på prisskillnaden mellan microcement och kakel. Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert.

Ja. Microcement appliceras i ett tunt lager på 2-4 mm och påverkar inte värmeåtergivningen.

Tjockleken på ett lager microcement kan variera beroende på hur du ska använda ytan och vilka krav du har på den. Vanligtvis läggs microcement i ett lager på 2-5 mm men det kan också läggas i tjockare lager om så önskas.

Det finns många olika märken och produkter av microcement på marknaden. Det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst för just dina behov och därför är det viktigt att noga undersöka olika produkter och jämföra dem. Viktiga faktorer att ta hänsyn till är kvalitet och användningsområde. Rådfråga alltid en expert om du är osäker.

Ja, i många fall kan microcement appliceras direkt över befintligt kakel, vilket sparar tid och kostnader i stället för att behöva ta bort det befintliga materialet.

Ja, många microcement-produkter har halksäkra egenskaper och kan appliceras på golvytor utan att du behöver oroa dig för att halka.

Microcement är lätt att rengöra. Använd milda rengöringsprodukter och dndvik starka kemikalier och slipande rengöringsprodukter för att bevara ytan över tid.

Ja, microcement kan appliceras på både väggar och golv i duschen för att skapa en enhetlig och vattentät yta.

Tiden varierar beroende på ytan och projektets omfattning. Vi kan ge dig en mer exakt tidsuppskattning baserat på ditt specifika projekt vid din offertförfrågan.

För att applicera microcement i badrum i Umeå är du varmt välkommen att kontakta oss på 070-631 55 26 eller info@smetanasmaleri.se. Vi ser framemot att få hjälpa dig med microcement i Umeå!