Microcement badrum

Med microcement i badrum kan du skapa ett badrum som inte bara är vackert och stilrent, utan också praktiskt och hållbart för daglig användning. På Smetanas Måleri erbjuder vi professionell och högkvalitativ applicering av microcement i badrum. Vare sig du vill applicera materialet på dina golv eller i din duschvägg, har vi den expertis och erfarenhet som krävs för professionell applicering. Med vårt fokus på kundnöjdhet och högkvalitativa resultat är vi din pålitliga partner för applicering av microcement i badrum i Umeå.

Varför välja microcement i badrum?

Microcement i badrum ger en exklusiv och unik betongyta och erbjuder en rad fördelar jämfört med traditionella material som kakel, klinker eller plastmatta. Här är några av anledningarna till att allt fler väljer microcement för sina badrum:

 • Estetiskt tilltalande ytor
  Med microcement får ditt badrum en unik och exklusiv betongyta som ger en modern och industriell känsla. Den enhetliga ytan utan fogar skapar en elegant och stilren estetik som passar både moderna och mer traditionella badrumsdesigner.
 • Lättrengjord yta
  En av de största fördelarna med microcement är den enkla rengöringen. Den enhetliga ytan och frånvaron av fogar gör det lätt att hålla rent och fräscht med minimal ansträngning. Endast vatten och ett pH-neutralt rengöringsmedel behövs för att hålla ytan i toppskick.
 • Snabbare renovering
  Genom att applicera microcement direkt på det befintliga ytskiktet kan du spara både tid och pengar på din badrumsrenovering. Eftersom det inte krävs att det befintliga ytskiktet rivs ut minskar renoveringstiden avsevärt, vilket innebär mindre besvär för dig och din familj. Dessutom bygger materialet inte mer än 2-4 mm vilket inte påverkar dörrar, foder och lister

Godkända och säkra ytor

En viktig faktor att beakta när det gäller badrumsrenoveringar är säkerheten. Vid användning i våtutrymmen är det viktigt att det finns ett godkänt tätskikt i botten, exempelvis gammal plastmatta utan hål och sprickor. Microcement är godkänt för användning i våtutrymmen och kräver inte att det befintliga tätskiktet rivs ut. Det appliceras direkt ovanpå det befintliga ytskiktet och förseglas sedan med en vattentät sealer för att skydda mot smuts och fläckar. Genom att undvika att behöva ta bort befintlig plastmatta eller kakel påverkas inte det existerande tätskiktet. Microcement i badrum fungerar som ett ytskikt likt plastmatta och kakel och är därför lämpligt att använda i både badrum och andra våtutrymmen. Detta innebär att det inte bara är en kostnadseffektiv lösning, utan också säkert och pålitligt.

Fördelar med microcement i badrum

Det finns många fördelar med att applicera microcement i badrum när man gör en badrumsrenovering. Här är några av de många fördelarna med att välja materialet för ditt badrum:

 • Applicera direkt på ytskikt: Microcement kan appliceras direkt på olika underlag såsom kakel, klinkers, plastmattor och andra material.
 • Kortare renoveringstid: I jämförelse med att riva ut badrummet och bygga upp det från grunden går det fortare att renovera ditt badrum med microcement.
 • Foglösa ytor: Eftersom microcement appliceras jämnt och utan fogar, resulterar det i ytor utan fogar.
 • Unika badrum i betongutseende: Ingen yta blir den andra lik med detta material.
 • Miljövänligt och ekonomiskt: Genom att undvika att behöva riva ut och bygga upp badrummet sparar du både tid och resurser samtidigt som du minskar miljöpåverkan.
 • Styrka och hållbarhet: Microcement har enastående styrka mot stötar, repor och kemikalier, vilket gör det idealiskt för ett hållbart badrumsgolv och väggar som tål daglig användning.
 • Vattenresistent och lätt att rengöra: Efter försegling blir microcement vattenresistent och skyddat mot smuts och fläckar. Rengöringen är enkel och kräver endast vatten och ett pH-neutralt rengöringsmedel.
Microcement på duschväggar i badrum.
Microcement på duschvägg.

Kreativa användningsområden

Med microcement har du möjlighet att vara kreativ och skapa ett unikt och stilfullt badrum. Materialet kan användas både i hela och delar av badrummet såsom väggar, dusch, golv och tak. Använd det för att täcka dusch och golv för en enhetlig yta utan fogar och skapa en modern och stilren look. Eller  varför inte applicera det på väggar och tak för att skapa ett enhetligt utseende som ger en känsla av rymd och elegans. För en extra touch av modernitet och stil kan du klä in handfatet och badkaret i microcement, vilket verkligen får dem att sticka ut och skapa en unik atmosfär i ditt badrum. Med microcement är det faktiskt bara fantasin som sätter begränsningarna.

Varför välja Smetanas Måleri för microcement i badrum?

Med vår expertis inom microcement i badrum har vi kompetensen och erfarenheten som krävs för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat. Här är några skäl till att vi är det perfekta valet för din renovering:

 • Erfarenhet och expertis: Med många års erfarenhet och gedigen expertis inom microcement kan du lita på att vi har den kunskap och färdighet som krävs för att leverera en högkvalitativ och hållbar lösning för ditt badrum.
 • Personlig service: Vi förstår att varje projekt är unikt och vi strävar efter att erbjuda personlig service som är skräddarsydd efter dina behov och önskemål. Från det första mötet till färdigställandet av projektet kommer vi att vara där för att guida dig genom varje steg av processen.
 • Kvalitetsmaterial: Vi använder endast högkvalitativa material och produkter för våra microcementinstallationer för att säkerställa långvarig hållbarhet och skönhet i ditt badrum.
 • Professionellt team: Vårt team består av professionella och erfarna hantverkare som är dedikerade till att leverera enastående resultat varje gång. Vi tar stolthet i vårt arbete och strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar.
 • Kundnöjdhet: Vi värdesätter våra kunders tillfredsställelse högst och strävar alltid efter att leverera enastående service och resultat. Din glädje och tillfredsställelse är vårt främsta mål.

Vill du applicera microcement i badrum?

Tveka inte att kontakta oss idag för en personlig konsultation. Oavsett om du planerar en fullständig badrumsrenovering eller bara vill uppdatera vissa delar av ditt badrum, kan du lita på oss för att leverera en professionell och pålitlig lösning för ditt badrum. Låt oss på Smetanas Måleri hjälpa dig att förverkliga dina drömmar om det perfekta badrummet!

Vanliga frågor och svar om microcement i badrum

Det är godkänt att använda microcement i badrum. Microcement ska betraktas som en ytskiktsprodukt som antingen kan appliceras direkt på ett befintligt ytskikt eller direkt på ett tätskikt och är utmärkt för användning i badrum. Den vattentåliga och sömlösa ytan gör det perfekt för fuktiga miljöer.

Ja, microcement kan användas i duschen. Det är en populär ytbeläggning för användning i duschar och andra våtutrymmen eftersom det är vattentätt och tåligt mot slitage. När microcementen torkat ordentligt bildar det en slät, glansig yta som är lätt att rengöra och som kan motstå fukt och vatten.

Generellt sett är microcement ett billigare alternativ jämfört med kakel men det går inte att ge ett exakt svar på prisskillnaden mellan microcement och kakel. Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert.

Ja. Microcement appliceras i ett tunt lager på 2-4 mm och påverkar inte värmeåtergivningen.

Tjockleken på ett lager microcement kan variera beroende på hur du ska använda ytan och vilka krav du har på den. Vanligtvis läggs microcement i ett lager på 2-5 mm men det kan också läggas i tjockare lager om så önskas.

Det finns många olika märken och produkter av microcement på marknaden. Det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst för just dina behov och därför är det viktigt att noga undersöka olika produkter och jämföra dem. Viktiga faktorer att ta hänsyn till är kvalitet och användningsområde. Rådfråga alltid en expert om du är osäker.

Ja, i många fall kan microcement appliceras direkt över befintligt kakel, vilket sparar tid och kostnader i stället för att behöva ta bort det befintliga materialet.

Ja, många microcement-produkter har halksäkra egenskaper och kan appliceras på golvytor utan att du behöver oroa dig för att halka.

Microcement är lätt att rengöra. Använd milda rengöringsprodukter och dndvik starka kemikalier och slipande rengöringsprodukter för att bevara ytan över tid.

Ja, microcement kan appliceras på både väggar och golv i duschen för att skapa en enhetlig och vattentät yta.

Tiden varierar beroende på ytan och projektets omfattning. Vi kan ge dig en mer exakt tidsuppskattning baserat på ditt specifika projekt vid din offertförfrågan.

För att applicera microcement i badrum i Umeå är du varmt välkommen att kontakta oss på 070-631 55 26 eller info@smetanasmaleri.se. Vi ser framemot att få hjälpa dig med microcement i Umeå!